گزارش همایش تدوین نقشه راه اشاعه فرهنگ دریایی و بندری در کتب درسي
تاريخ: شنبه 12 آبان 1397  ساعت: 10:39

به منظور تقدير و تشكر از مولفان كتابهاي درسي و برقراري ارتباط ومشاركت بيشتر ما بين ارگان هاي دريايي و نهادهاي آموزشي و حصول توسعه و ارتقاي كيفي در جهت ترويج فرهنگ شناخت دريا و برنامه هاي آموزشي براي پرورش نيروهاي مورد نياز و از طرف ديگر تقويت تعامل بين اين دو نهاد و ايجاد زمينه مناسب جهت همكاري دو جانبه برنامه همايش تدوين نقشه راه اشاعه فرهنگ دريايي و بندري در کتب درسي از طرف مركز بررسي ومطالعات راهبردي سازمان بنادر و دريانوردي وزارت راه و شهرسازي به اين دفتر پيشنهاد و از طرف دفتر نيز مورد پذيرش قرار گرفت .

زمان بازديد : از 27/4/97 تا 29/4/97

مكان هاي بازديد : بندر عباس –بندر شهيد رجايي - جزيره قشم .

اعضا و همراهان : رئيس سازمان ، مديران كل دفاتر تاليف نظري ، فني و حرفه اي و كمك آموزشي به همراه كارشناسان گروه هاي درسي و همچنين مديران کل استاني سازمان بنادر و دريانوردي

ضرورت بازديد :جهت مشاركت سازمان ها و نهادهاي مرتبط با ترويج فرهنگ شناخت دريا و ضرورت آشنايي و توجه بيشتر به حمل ونقل دريايي و بنادر كشور عزيزمان ايران در غني سازي مطالب كتاب هاي درسي و ضرورت آموزش و استفاده بهينه از منابع به فراگيران از طريق محتواي آموزشي ، جلسات كارشناسي بين طرفين برگزار و پس از چند جلسه مقرر شد كه جهت تعامل بيشتر جلسات كارشناسي بعدي به صورت ميداني صورت پذيرد كه ضمن مشاهده مستقيم از توانمندي ها ، راهكارهايي جهت استفاده بهينه از اين منابع در محتواي آموزشي ارائه شود . در همين پيش بيني و در زمان مقرر و با اهداف مشخص اجرا شد .

اهداف بازديد :

- تقدير و تشكر از مولفان كتابهاي درسي بابت ارائه محتواي آموزشي در ارتباط با درياها

-آشنايي ميداني كارشناسان دفتر تاليف ، با بخشي از توانمندهاي اقتصادي كشورمان با تاكيد بر حمل و نقل دريايي و استفاده بهينه از آن ها .

- آشنايي ميداني مولفان کتب درسي با ظرفيت هاي مختلف حوزه استراتژيک دريا و بنادر

-آشنايي با بخشي از پهنة جغرافيايي كشور عزيزمان ايران .

-ترويج فرهنگ شناخت دريا و منابع آن از طريق ارتقاء و توسعه سطح شناخت دانش آموزان بر حسب پايه و دوره هاي تحصيلي .

آشنايي بيشتر دانش آموزان و معلمان كشور با مباحث دريا از طريق مجلات تخصصي و عمومي رشد .

شرح بازديد :

پس از رسيدن به فرودگاه بندر عباس وصرف شام در رستوران زيبا و سنتي بادگيران در هتل هرمز بندر عباس مستقر شديم .

صبح روز پنجشنبه 28/4/97 در سالن آمفي تئاتر مهمانسراي بندر شهيد رجايي همايش تدوين نقشه راه اشاعه فرهنگ دريايي و بندري در کتب درسي برگزار شد، ابتدا آقاي دكتر "منصور آرامي" عضو هيات عامل و معاون برنامه ريزي و توسعه منابع سازمان بنادر و دريانوردي در سخناني اظهار داشت : اقتصاد دريا در پهنه ها و شقوق مختلفي مورد توجه قرار مي گيرد که حوزه هاي گردشگري، حمل و نقل، شيلات، تجارت، صنايع دريايي، امنيت و حقوق دريايي و ... را شامل مي شود.

سپس آقاي دكتر "حيدر توراني" معاون وزير آموزش و پرورش و رييس سازمان پژوهش و برنامه ريزي اين وزارتخانه، دريا و دريانوردي را از جمله ظرفيت هاي مهم کشور دانست و گفت: دريا به مثابه يک برنامه خاص، صدها و هزاران فرآورده دارد اما چون در کشور ما به منابع نفتي متکي بوده ايم، به سمت بهره برداري از اين ظرفيت عظيم نرفته ايم .

وي از گرايش و استقبال سازمان بنادر نسبت به اشاعه فرهنگ دريايي در کتب و برنامه هاي درسي ابراز قدرداني کرد و افزود: آموزش و پرورش ظرفيت هاي بالايي براي اين انتقال فرهنگي دارد. اين همکاري نبايد منحصر به کتاب درسي شود و فرهنگسازي از طريق مجلات رشد، برنامه هاي پرورشي و آموزشي نيز مدنظر قرار گيرد. وي تأکيد کرد: بايد تلاش شود که انتظارات سازمان بنادر از دريا با تصورات مردم به ويژه دانش آموزان که نسل آينده کشور هستند، يکسان شود.

در ادامه آقاي دكتر عفيفي پورمديرکل بنادر و دريانوردي هرمزگان و آقاي دكتر مرادي مديرکل مرکز بررسي و مطالعات سازمان بنادر و دريانوردي به ظرفيت هاي حوزه دريايي و بندري سواحل ايران پرداخته و آقاي دکتر اماني تهراني مديرکل دفتر برنامه ريزي و تاليف کتب درسي دوره ابتدايي و متوسطه نظري، مهندس ناصري مديرکل دفتر انتشارات و تکنولوژي آموزشي، مهندس دورانديش مديرکل دفتر تاليف کتب دوره هاي فني و حرفه اي و کارودانش سازمان پژوهش و برنامه ريزي وزارت آموزش و پرورش به بيان ديدگاه خود در رابطه با ترسيم چشم انداز و تبيين نقشه راه اشاعه فرهنگ دريايي و بندري پرداختند.

خانم دكتر ناهيد فلاحيان مسئول گروه مطالعات اجتماعي و آقاي وحيد گلستان مسئول گروه توليد محتواي شنيداري و ديداري اين سازمان نيز از ديگر سخنرانان اين رويداد بودند.

لازم به ذکر است، تقدير از مولفان و کارشناسان کتب درسي و تکنولوژي هاي آموزشي، تجليل از مديران سازمان بنادر و دريانوردي، امضاي يک تفاهم نامه و بيانيه مشترک، گرفتن عکس يادگاري و بازديد از بخش هاي مختلف كشتي كروز SUNNY و يك كشتي كانتينري هندي از ديگر برنامه هاي روز نخست اين همايش بود.

روز جمعه 29/4/97 به اسكله شهيد حقاني بزرگ ترين بندر مسافري دريايي كشور رفتيم و با يك شناور ايراني به جزيره قشم رسيديم ،خريد از مراكز تجاري درگهان و جزيره قشم حال و هواي ديگري در بين همسفران بوجود آورد .

البته صرف ناهار در رستوران سنتي در روستاي دفاري تجربة جالبي براي همة ما بود .

بازديد از كارگاه شناورسازي مد كندالو و ساخت شناورهاي مسافربري به دست توانمند جوانان ايراني باعث افتخار و غرور همة همسفران شد .

بازگشت به بندر شهيد ذاكري قشم و حركت به سوي فرودگاه پايان سفر جذاب و خاطره انگيز مارا رقم زد .

نتايج بازديد :

-آشنايي كارشناسان دفتر با بخشي از توانمنديهاي اقتصادي كشورمان با تاكيد بر حمل ونقل دريايي .

- مشاهده مستقيم از تلاش صادقانه و مجدانه كاركنان سازمان و بنادر و اهتمام جدي به امر فرهنگ سازي و ترويج فرهنگ شناخت دريا ،در بسته هاي آموزشي .

- آشنايي با توانهاي محيطي و جاذبه هاي گردشگري استان هرمزگان

پيشنهادات :

-تقويت تعامل بين دفتر تاليف با مركز بررسي ومطالعات راهبردي سازمان بنادر و دريانوردي.

-توليد محتواي آموزشي با مشاركت طرفين در زمينه دريا ، دريا نوردي ، حمل و نقل دريايي و بنادر شامل متن ، فيلم هاي آموزشي و تصوير مطابق با چارچوب ها و استانداردهاي تعريف شده از سوي دفتر تاليف .

-توليد مطالبي راجع به دريا در مجلات رشد

-اختصاص مطالبي در مورد دريا و جذابيت هاي آن در سايت هاي آموزشي .

نازيا ملك محمودي گروه جغرافيا

مرداد 1397